Figurine personalizate din polistiren

Toți cei care avem copii ne gândim la fiecare aniversare ce am putea să le mai facem cadou să îi mulțumească și să le țină minte în timp.

IMG 3445O mașinuță? Va fi una din cele 50 aruncate peste tot prin casă...

O păpușă sau un pluș? Va fi greu să detroneze locul celei preferate și deja uzate...

Păi și atunci ce facem - ați întreba pe bună dreptate.

Parafrazând un spot comercial celebru aș zice "Eh, păi nu e așa simplu cum crede lumea..." ceea ce este parțial adevărat.

Însă dacă vrei ceva deosebit cu adevărat alegi personalizarea cadoului. Ceva ce copilul știe că a fost conceput și creat special pentru el ("I-am dat cu rozmarin" - ar zice altii).

Să îl faci să se simtă special și să simtă că i-ai dedicat ceva cu adevărat personal. 

Având și rol decorativ își va găsi un loc în camera copilului tău și va rămâne acolo mult timp. Va fi ca un landmark, ce îi va aminti de fiecare dată când îl va privi că l-a primit de la părinții care îl iubesc când a împlinit o anumita vârstă. Îi va aduce mereu în minte momentele plăcute și atmosfera acelor vremuri.

De ajuns cu psihologia infantilă, să trecem la chestiuni mai tehnice zic.

Figurina a fost realizată după un desen vectorial. Avem în bază peste 2000 desene disponibile pentru confecționare. În viitorul apropiat va fi disponibil pentru download catalogul cu figurine însă cantitatea mare de informație ce necesită procesare grafică ne lungește timpul de publicare.

Oricum, voi veniți cu ideea, noi o desenăm și o materializăm.

Am ales polistirenul XPS 20 mm pentru a crea această figurină pentru a fi un echilibru între suprafață și grosime. Dimensiunile ansamblului sunt de 120 cm / 90 cm.  Poate fi executat până la dimensiunile unui perete obișnuit.

Ca finisaje am ales vopseaua ultralavabilă pe bază de latex datorită proprietăților bune de acoperire și pentru luciu. Se păstrează mai bine în timp decât vopselurile alchidice în dispersie apoasă. Piesele sunt acoperite cu 2 sau 3 straturi în funcție de nuanța folosită. La nuanțele deschise se poate ajunge și la 4 straturi aplicate. Vopseaua latex are o bună elasticitate și face priză foarte bună pe suprafața materialului evitându-se astfel exfolierea în timp.

Pentru litere am ales o nuanță gri ca bază și finisată apoi cu lac acrilic cu particule metalice căpătând astfel un aspect metalic, strălucitor. Pentru un efect și mai amplu de strălucire se poate utiliza o lazură acrilică specială pentru polistiren. Am ales combinația bleumarin - gri metalizat datorită complementarității culorilor și pentru cromatica de ansamblu.

Sper să găsiți interesant acest articol și să îl distribuiți celor interesați. Am creat această figurină pentru fiul meu pentru că de multe ori m-am regăsit personal în situația descrisă în primul paragraf al articolului.

Aștept cu nerăbdare să colaborăm și să veniți cu o idee demnă de o materializare de mare efect.

Cu drag, tăticul lui Marc - David

Evaluare utilizator: / 15
Cel mai slabCel mai bun