img 3650Casetele din dibond cu decupaje sunt cele mai complexe lucrări pe segmentul casetelor luminoase.

Decuparea conturului elementelor grafice și înlocuirea lor cu plexiglas de 10-20 mm crează un efect volumetric deosebit.

Metoda clasică de realizare este de a taia elementele din plexiglas cu CNC Laser pentru a fi ulterior pozitionate pe un stiplex alb aflat la interiorul casetei.

O altă metodă de realizare în cazul în care literele ce trebuiesc încastrate au o dimensiune de peste 500 mm este prin decuparea mecanică cu ajutorul CNC în 2 etape pentru a realiza umărul de sprijin al literelor ce ajută la fixarea prin lipire rezultand astfel un produs cu o rigiditate crescută față de metoda convențională. Dezavantajul ar fi 'pierderea' a 4-5 mm din grosimea plexiglasului ce se vor regasii in umarul de sprijin din interiorul casetei. 

Aceasta metodă am ales-o și în cazul proiectului Sophy Design. Ni s-a cerut ca grosimea casetei sa fie cat se poate de redusă. Am optat pentru 50 mm având totuși rezerve în ceea ce privește eficiența iluminării cu led. În locul modulelor am ales banda cu 60 led/metru cu unghi de 120*. Am dispus simetric 12 metri de bandă pentru a asigura iluminarea puternică și uniformă a literelor.

Prețul se calculează la metru pătrat al unei casete de dibond cu panou stiplex (în acest caz panoul stiplex se poziționează în interiorul casetei pentru a asigura suportul de prindere a elementelor volumetrice din plexiglas dar și o difuzie uniformă a luminii) plus costul pentru decupaje calculat la metru liniar de tăiere, costul elementelor de plexiglas plus orele de manoperă aferente realizării. 

Pentru astfel de casetă o bună parte din manoperă este de lucrul cu programe de desen vectorial și de calibrare a utilajelor.

Dată fiind complexitatea execuției, a numărului de materiale și a orelor de manoperă necesare realizării prețul este din categoria top.

Formula fiind destul de complicată și luând în calcul faptul că proiectele sunt unicat nu vă putem oferi un preț ferm per metru pătrat făra un desen vectorial furnizat de sau realizat de către noi.


poz

img 3663img 3652