Ce este un logo?

Este simbolul compus din formă, culoare și conținut ce reprezintă un brand. Este piatra de temelie a identității entităților comerciale. logo logo


Recunoașterea și notorietatea brandului pornesc de la identificare iar identificarea este cu atât mai ușoară cu cât simbolul este mai simplu și în același timp expresiv. Prin expunere repetată simbolurile devin atât de ușor de recunoscut încât se transformă în forme familiare, pe care le înțelegem fără să le analizăm, uneori cu rezonanțe la nivel subliminal.

Mintea este un instrument complicat, se comportă independent de impulsurile conștiente.
Pentru a observa un simbol grafic primul pas este recunoașterea formei. Pe când formele pot fi observate și reținute fără a fi înțelese, textul trebuie mai întâi decodat și abia apoi înțeles.

Astfel, pentru a citi avem nevoie de capacitatea de a recunoaște formele pe când pentru a recunoaște formele nu avem nevoie de abilitatea de a citi.

După ce forma a fost percepută, este analizată culoarea. Culoarea poate declanșa emoții și poate crea asociații.

Un ultim pas în perceperea logo-ului este asimilarea conținutului, ceea ce înseamnă că textul este mai greu decodat de creier.

Aceste simboluri, vizuale sau nu, sunt o promisiune: Promisiunea de a satisface cerințele și așteptările clientului. Iar clientul iubește brandurile, le recunoaște, le înțelege și le cumpără. 
Brandul este scurtătura către inima clientului - atinge acolo unde este nevoie. Construiește companii și determină succes.

Brandul a devenit o necesitate, însă o necesitate greu de atins. De ce? Abundența siglelor, logo-urilor crează un amalgam greu de înțeles și perceput. Numai brandurile puternice, bine studiate și gândite își ating ținta.

Sintetizând, este clar că orice companie are nevoie de un brand, o identitate și în general acest lucru este conștientizat de majoritatea afacerilor.

Parte din creațiile noastre le puteți vedea mai jos. Toate imaginile de mai jos ne aparțin și nu pot fi reproduse fără un acord prealabil.

panifarm logo     padexpo logo         agriculture eco combinat cu motto 


 

Evaluare utilizator: / 5
Cel mai slabCel mai bun